Volwassenen

VOLWASSEN YOGA

Yoga is verbinding. Dit lees je als je een boek over yoga openslaat. Verbinding met het denken en voelen, verbinding met jezelf en anderen. Door beoefening van yoga-asana’s, concentratie en meditatie kan deze verbinding tot stand komen. We ervaren dat het een niet zonder het ander kan. We leren het accepteren van ongemakken, los te laten wat we kunnen loslaten (zowel lichamelijk als geestelijk). Hierdoor kan onze geest rustig worden en kunnen we de weg naar binnen bewandelen. Zonder acceptatie zitten we nog teveel in strijd en kunnen we geen rust ervaren. De weg naar binnen is dan onmogelijk.

Door alle hectiek van tegenwoordig richten we onze aandacht vaak naar buiten, met yoga leren we onze aandacht naar binnen te richten zodat we weer in harmonie komen met onze eigen natuur. Je voelt je meer in evenwicht waardoor eventuele mentale en fysieke spanningen afnemen. Een yogales ontspant en brengt tegelijk nieuwe energie. Het regelmatig beoefenen van yoga verbetert de gezondheid en bevordert een positieve en optimistische levenshouding.

Er zijn tegenwoordig veel yogavormen. De basis van de yoga bij Yogavisie is de Hatha en Raja yoga. De klassieke yoga-asana’s en de 8 stappen van Patanjali lopen als een rode draad door de lessen.

Er komen ook mooie elementen uit andere yogastromen voorbij, verbinding tussen de diverse vormen van yoga zorgt voor een flexibele kijk op yoga. Dit als aanvulling op de klassieke yogavorm. Deze manier van lesgeven wordt door de cursisten als zeer prettig ervaren…Wil je het zelf ervaren? Laat wel even weten als je komt.